De redenen waarom je kant-en-klare breikits zou kopen

Kant en klaar breipakketten

Vertrouw nooit een breister met haar eigen patroon. Ja, het klinkt als een enkelbijter in de koddige wereld van de garenpraat, maar luister naar ons. Als je een nieuwe breister bent, staat het vertrouwen dat anderen iets voor je ontwerpen waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje. Maar zodra u meer vertrouwen krijgt in uw kunnen en zich meer op uw gemak voelt bij het maken van dingen van garen, wordt vertrouwen waarschijnlijk iets dat u beetje bij beetje moet opbouwen. Kant-en-klare breipakketten zijn niet alleen maar slecht: ze geven breisters die niet zo vertrouwd zijn met patronen toegang tot enkele nuttige ontwerpen die ze kunnen gebruiken als basis om hun eigen ontwerpen rond te maken. Ze vormen ook een uitstekend startpunt als je verder wilt gaan en je eigen patronen vanaf nul wilt ontwerpen. Maar zodra je die originele patronen begint aan te passen of vanaf nul begint (zoals we hieronder zullen onderzoeken), kunnen deze kant-en-klare kits aanvoelen als een konijnenvlechtwerk.

Waarom je kant-en-klare breipakketten kunt kopen

We hebben al veel redenen genoemd waarom je kant en klare breipakketten kunt kopen, maar om het nog eens te herhalen: Het zijn geen complete patronen, ze zijn niet op jouw maat gemaakt, ze zijn niet ontworpen met jouw wensen in gedachten, ze zijn niet op maat gemaakt, en ze zijn meer een richtlijn dan iets anders. Kortom: ze zijn niet voor u.

En dat is niet de enige reden waarom u geen kant-en-klare breipakketten moet kopen. Er zijn ook een paar andere redenen waarom u niet moet overwegen ze te kopen. Laten we ze nu eens bekijken.

Wat zijn kant-en-klare breipakketten?

Wanneer u een kant-en-klaar breipakket koopt, krijgt u een vooraf ontworpen trui of sjaal, meestal in een A-B of C-D reeks, gevolgd door een patroonboekje en wat garen. Het boekje bevat meestal het patroon voor de hoofdsteek van het kledingstuk, samen met een schema van het patroon, enkele foto's van hoe het kledingstuk eruit ziet als het klaar is en een paar aantekeningen over het ontwerp. Het garen in het pakket is meestal een standaard aran- of kamgaren, en de kleuren zijn meestal neutraal of gedempt, zodat u het kunt gebruiken met elk gewenst kleurenpalet en het afgewerkte kledingstuk niet zal misstaan. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle kant-en-klare breipakketten zijn opgebouwd uit neutrale kleuren, dus u moet de beschrijving lezen voordat u een pakket koopt.

Waarom zou je geen kant-en-klare breipakketten kopen?

Een van de redenen waarom je geen kant-en-klare breipakketten moet kopen, is dat ze misschien niet geschikt zijn voor jouw vaardigheidsniveau. Het is belangrijk om je beperkingen te kennen en niet op de zaken vooruit te lopen. Bedenk wat u het beste kunt en dan komt het wel goed. Als je net je eerste paar breinaalden hebt gekocht en niet zeker weet of je klaar bent voor de uitdaging, kun je waarschijnlijk beter nog even wachten met het kopen van kant-en-klare breipakketten. U wilt toch niet iets kopen dat uw vaardigheden zal verslechteren? Let ook op de kwaliteit van het ontwerp in de kit. Is het patroon gemakkelijk te volgen? Is het goed uitgelegd met duidelijke instructies? Is het breipatroon zelf gemakkelijk uit te voeren of is het een beetje te ingewikkeld voor jouw vaardigheden?

Conclusie

Kant-en-klare breipakketten zijn geweldig voor beginners en mensen die niet vertrouwd zijn met breien en een patroon nodig hebben om te beginnen. Hoewel ze ongelooflijk nuttig zijn, zijn ze niet de beste keuze voor gevorderde breisters die op zoek zijn naar op maat gemaakte patronen. Zoals we al eerder zeiden: ze zijn niet op maat gemaakt, ze zijn niet ontworpen met jouw wensen in gedachten, ze zijn niet op maat gemaakt, en ze zijn meer dan een richtlijn. Kortom: ze zijn niet voor jou. Kant-en-klare breipakketten kunnen ook duur zijn en zijn niet budgetvriendelijk. We hopen dat we je nog een reden hebben gegeven om kant-en-klare breipakketten te negeren, en je zou blij moeten zijn te weten dat ze niet voor jou zijn.