Traditionele Juwelen

juwelen

 

Traditionele juwelen zijn altijd erg mooi en charmant, vooral omdat de traditie altijd binnen een cultuur loopt en de mensen ze bewonderen. Traditionele juwelen zijn meestal meer dan drie eeuwen oud en het is uit het gebied van India dat het merendeel van de traditionele juwelen afkomstig is. Daarom past elke juwelier in de wereld zich aan de eisen van de Indiase traditionele juwelenindustrie aan.

Aangezien India een uitgestrekt land is met tal van regio’s, is het in het algemeen zeer moeilijk om de traditionele juwelenindustrie te bekijken en te begrijpen. Traditionele juwelen bestaan uit goud, zilver of een ander onedel metaal, en een aantal kostbare maar dure stenen die in het verleden naar India zijn verscheept. De stenen worden over lange afstanden verscheept; veel van de halskettingen moeten ook over zee worden verscheept. Traditionele siervoorwerpen bestaan ook uit schelpen die worden bewerkt in de streek die dichter bij India ligt. Al deze bewerkingen bepalen de schoonheid van een sieraad. Tegenwoordig worden met de scheepsbewerkingen zelfs exotische en moeilijk te vinden stenen zoals turkoois verwerkt in de oorwarmers, evenals armbanden en andere soorten ornamenten.

Zirkonia is een van die edelstenen die bij veel verschillende soorten ornamenten passen. Zij behoren tot de grootste categorie edelstenen voor Romeinse juwelen. Zij moeten in rechthoekige vorm worden gesneden om ervoor te zorgen dat het gehele oppervlak wordt ingesloten om het gewenste effect te verkrijgen. Daarna worden ze meestal op het oppervlak van de edelsteen gepolijst. Het draaien van het gepolijste oppervlak van horizontaal naar verticaal is een van de belangrijkste kenmerken van zirkonia.

Er zijn verschillende soorten zirkonia, waaronder grijsachtige en geelachtige tinten, die de kleur zijn van lapis lazuli die wordt gebruikt om de stenen briljanter te maken. Ze zijn beroemd om hun karakteristieke glans en nieuwsgierigheid. De stenen die gebruikt worden bij de vervaardiging van zirkonia zijn wijd verspreid in de regio van India en elk district heeft zijn aandeel in de vervaardiging van deze juwelen. In de meeste gevallen wordt het hele proces van het draaien van deze stenen volledig manueel gedaan en dat is de reden waarom India de leider is in het produceren van deze edelstenen. Naast de landbouw maken ze ook gebruik van verschillendevolumes van koperen pot om de edelstenen te concentreren om de productie te verhogen. Het gebruik van amalgaam van potten is gesuggereerd door verschillende archeologen en gemmologen. Bijnaaque stenen worden ook gemaakt door kwartsstenen met amezvous te mengen.

Gebruik van Topaas in JuwelenMaken Topaas wordt gebruikt in verschillende toepassingen. Topaas kristallen zijn een van de meest waardevolle stenen voor het maken van juwelen. Ze worden gebruikt bij het maken van bloemversiering, kapsels, in lampenkappen en in aardewerk. Topaas staat bekend om het genezen van roest in de piercingsieraden. Topaas ambushions hebben verschillende onderscheidende types. Enkele van de meest populaire vormen van topaas zijn; het heeft een hardheid van 8 op 10 en een elasticiteit van 7,5 op 10. Het heeft een kenmerkende grijze tot roze kleur. Amethist is een andere zeer populaire vorm van de steen en het heeft een hardheid van 10 op 10 en aantrekkelijke gebrande glans. Hij wordt meestal gebruikt voor het maken van edelstenen en ornamenten. Afhankelijk van de kwaliteit van de edelstenen, de grootte van de edelstenen enz., kunnen verschillende kleuren edelstenen worden bereid, zodat ze passen bij verschillende gelegenheden. Turquoise, kan worden gevonden in verschillende tinten en waarden. Het wordt beschouwd als een van de mooiste van de niet-kristallijne stenen. Amethist heeft een interessant aura dat hem beroemd maakt in de wereld van de sieraden. Aquamarijn is een andere exotische niet-kristallijne edelsteen uit Corsica die in een aantal verschillende ornamenten kan worden verwerkt. Hij heeft een unieke groenachtige tint en heeft een aura van elegantie en zuiverheid. Hij staat bekend om zijn gebruik in ornamenten en andere accessoires.

Topaas is de meest populaire edelsteen onder de niet-kristallijne tinten en hij kan in verschillende kleuren worden geprepareerd. Topaas is verkrijgbaar in tientallen kleuren die variƫren van licht turquint tot middengrijs en donkergrijs. Gemologen raden aan ten minste zes edelstenen te kopen om een verscheidenheid aan kleuren tegelijk te hebben.