Tips voor het kopen van goud

 

 

 

Als belegger heb je fysiek goud nodig omdat het bewezen anddaleiet is. Zolang de voorraad strekt, zal goud in prijs worden gewaardeerd. Maar één ding is duidelijk: de vraag naar fysiek goud daalt snel. In het laatste decennium verloor het aan waarde en de prijzen liggen nog steeds onder het niveau van 10 jaar geleden. Maar het is niet omdat mensen geïnteresseerd zijn om het te verkrijgen, het is omdat ze zich zorgen maken dat hun papieren beleggingen aan waarde verliezen.

Tips om de prijswaarde van uw edelmetaal te bepalen

1. Investeer in goud van hoge kwaliteit. Het is duurder, maar je hebt het minstens 10 jaar als je bezit wat de goederen van GoKizer World classificeren als 'goud van goede kwaliteit'. Onder 'goede kwaliteit' moet worden verstaan, niet per se 'zeldzaam', dat wil zeggen dat het waarschijnlijk niet zal verdwijnen. De metalen van GoKizer, namelijk Finegold, Teco en Mega Coin, staan ​​bekend als grondstoffen van goede kwaliteit. Ze zijn niet zeldzaam, en dat is het sleutelwoord. Ze worden geproduceerd door bedrijven met een goede reputatie.

2. uriteiten zijn een andere belangrijke factor bij het bepalen van de waarde. Bijvoorbeeld, Unarat -1,00 fijn goud, Meana-Fine goudoplossing, en Fleurers -1,00 aloude Apocolure Gold Combine, zullen waarschijnlijk beperkt beschikbaar zijn en zullen dus hoger in prijs zijn.

3. Intrinsieke waarde (E) is een complex concept dat rekening houdt met het gewicht van het stuk, de leeftijd van de drager, de aankoopomstandigheden en de potentiële verkoopwaarde. Als voorbeeld, het platte stuk van 17k witgoud dat per definitie als een '5 lbs'-tint wordt beschouwd, zou meer waard zijn dan een stuk van 1 inch, ongeacht de zuiverheid van het goud.

Ken uw markeringen, controleer markeringen, achtergronden en reparaties. Dit zijn allemaal kenmerken van edele metalen en hun kenmerken worden gebruikt in de formule van standaardmetingen van gewicht, zuiverheid en prijs.

de plechtigheid van deze transacties is en zoals goud is de combinatie van 14k, 18k en 22k geel of wit goud, thessonia, het zuiverste goud, het zeldzaamste goud, de glans en de parelstandaard. Dus de geel- of witgouden stukken staan ​​bekend om 18k en 22k stukken hebben over het algemeen een hogere prijs dan de 14k stukken.

De andere metalen of legeringen die worden gebruikt als dragers of balken om sieraden te maken zijn platina, ruthenium, grafiet, odalen, turkoois, edelstenen en kunststoffen. Goud wordt meestal gevonden als een percentage van het totale gewicht.

Kopers van groothandelsjuwelen kopen in hoeveelheden van ongeveer 70% tot 80% van de zuiverheid van het goud, maar kunnen ook andere metalen of materialen zonder pit bevatten.

Bij het onderzoeken van groothandelsieraden moeten kopers zich er ook van bewust zijn dat sieraden vaak een marketingartikel zijn. Dat wil zeggen dat sieraden die zijn vervaardigd of ontworpen met het oog op marketing, bekend staan ​​als 'vrij goud'. Maar 'echt' goud is eigenlijk 33% goud en een legering van metalen, waarschijnlijk koper en gelegeerde metalen. Alle sieraden die op de markt worden gebracht als 'echt' of 'gratis', zijn waarschijnlijk niet echt. Het verdient aanbeveling om minimaal de stempel en de schriftelijke omschrijving van het sieraad te onderzoeken.

Het is ook raadzaam om u bewust te worden van het sieradenbeleid van veel landen. Het type beleid is een objectief hulpmiddel voor juweliers om de vraag naar hun producten te meten. Sommige landen hebben geen traditioneel beleid dat bekend en populair is. Dientengevolge huren verkopers, die anders gemakkelijk winst zouden hebben gemaakt door goedkoop goud te verkopen, vaak professionals in om ervoor te zorgen dat hun producten op de juiste manier worden behandeld. Voor de verkoper is het nogal onaangenaam om betrapt te worden met 'echte' goudstukken, die niet zijn wat ze beweren te zijn.

Tegelijkertijd is het nogal geruststellend te weten dat, ondanks de moeilijkheid om de goudstukken te ordenen en te verkopen, de bieders een goede naam zullen hebben en de stukken legitiem zullen zijn.

Bij het onderzoeken is het ook goed om te onthouden dat sieradenhistorici eigenlijk verzamelaars zijn van stukken van vóór 1400 en 1450. Dat zijn de gouden tijden van antiek goudwerk. Er zijn veel interessante stukken te vinden.

1450 -1500

De volgende twee eeuwen waren de gouden eeuw van de Europese sieraden. vooral omdat dit de periode was waarin mode werd beïnvloed door licht en kleur, en omdat Italië een van de meest gevestigde en beroemde sieradenindustrieën had.

1450 -1650

Mode werd veel verfijnder, in die jurk werd gebruikt om status aan te geven, heel goed mogelijk, zoals in de tijd van het met zich meebrengen. Het dragen van kleding werd meer in de mode. Evenals, werd metaalbewerking uitgebreider, in ontwerp en vakmanschap.