Wat is stoffering,

stoffering

De term “stoffering” werd in 1873 bedacht door de Amerikaan Henry Ward Beecher, om het proces te beschrijven waarbij hout op verschillende manieren wordt behandeld. Als gevolg van zijn studies en onderzoek werd stofferen een specialiteit van de houtbewerking. Deze specialiteit werd vervolgens geassocieerd met specialistische houtbewerking waarbij stoffering werd gebruikt voor de behandeling van hout in speciale behandelingen. Als gevolg van het harde werk en de studies van personen in de meubelstoffeerderij-industrie, heeft het stoffeerproces diverse methoden ontwikkeld voor de behandeling van verschillende houtsoorten.

De term “stofferen” zoals die momenteel in de houtbewerkingsindustrie wordt gebruikt, verwijst naar het proces van stofferen of het aanbrengen van stoffering. Het aanbrengen van stoffering is de term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van het aanbrengen van afwerking of stoffering op hout. Stofferen (van het Duitse up-holstery wat “onder de huid” betekent) wordt gemengd of aangebracht op een houten oppervlak. Deze term wordt in het algemeen gebruikt om een proces of toepassing te beschrijven die geen afwerking of een tussenafwerking is.

Stoffering kan worden gebruikt op zowat alles wat u maar kunt bedenken, van uw bank (die door slechts één spijker kan worden ondersteund) tot een stoel of tafel (die door ten minste 4 vingers kan worden ondersteund). Stoffering wordt gebruikt voor een verscheidenheid van behandelingen, waaronder:

o bank sofa’s

o niet passende bekleding

o ligstoelen

o salontafels

o bijzettafels

o mid-eeuws meubilair

o Art noveau stijl

o schanskorf

o geribbelde vloeren

o met olie en/of cement behandelde vloeren

De term “stoffering” (ook “functionele stoffering” of “prestatiestoffering”?) wordt niet vaak gebruikt in de bouwsector, waar het over het algemeen als een grof woord wordt beschouwd. Persoonlijk vind ik het woord “stoffering” nogal industrieel, industrieel en “ambachtelijk” klinken. Een meer precieze titel zou zijn “functionele stoffering”.

In dit artikel zal ik dieper ingaan op enkele van de monetaire aspecten van stoffering, en zal ik ook wat praten over het “menselijke” aspect van deze business. Ik zal behandelen:

1. Hoeveel geld verdient een houtbewerker stoffeerder?

Als u in een kleine stad of een landelijk gebied woont, zult u waarschijnlijk tussen de $15.000 en $30.000 per jaar verdienen voor stoffeerwerk. Natuurlijk, hoe meer ervaring je hebt en hoe gespecialiseerder je stoffeerwerk, hoe meer geld je zult verdienen. Als je bijvoorbeeld een keuken stoffeert, kun je misschien meer dan $300 per uur in rekening brengen, afhankelijk van waar je woont.

2. Is het moeilijk te stofferen?

Ik zou zeggen van niet, het is eigenlijk veel gemakkelijker dan het was om industriële bekleding te doen. Het was gewoon een kwestie van het gebruik van verschillende soorten vlekken chemicaliën en ja, het kostte tijd en geduld. Tegenwoordig moet je de aannemer gewoon “aaien”. Je moet je comfortabel voelen met het werk dat wordt gedaan. Immers, het is wat je doet om het einde van een meubelstuk dat zal zien de meeste slijtage en scheur, dus het is belangrijk dat u genieten van wat je aan het doen bent.

3. Wat is de duur van het onderricht?

Dit is belangrijk omdat u er zeker van moet zijn dat de meubelstoffeerderij school die u bezoekt voor uw stoffeerderij opleiding een volledig gelicentieerde school is. Helaas zijn velen dat niet en daarom loopt u het risico dat u wordt aangeklampt door een “hun” die misschien niet eerlijk is over waarom hij/zij bepaalde aspecten moet weten van het werk dat u doet. Of de stoffeerderij sluit misschien niet aan bij uw vakgebied.

Ik stel voor dat u op internet of in de Gouden Gids zoekt naar stoffeerderscholen in uw omgeving. U kunt ook naar licensedupholsteryexam@gmail.com gaan om een lijst te krijgen van scholen in uw omgeving die geaccrediteerd zijn.

4. Hoeveel beginnen de lonen voor stoffering gewoonlijk?

Sommigen houden ervan te stoppen en op hun commissies te zitten, terwijl anderen zoveel mogelijk willen verdienen. Ik val in de tweede categorie. Ik werk meestal van 7.30 tot 9.30 uur en werk dan tot 3 of 4 uur. De beloning voor dit soort werk is evenredig met de ervaring.

5. Hoe vaak kun je een flink salaris mee naar huis nemen?

Je kunt verwachten dat je $50-$100 per uur verdient of meer. Tot $300 per week is normaal.

Lees meer:

Viltkunst

Waldorf poppen